3/06/2016

Het PROUD-project en Valentijn

                                                                  Tafelversiering
Valentijn is het feest van het hart. Wij dragen mensen in ons hart, eerst en vooral onze geliefden, maar we kunnen ons hart ook verbinden met een goed doel. Valentijn neemt een bijzondere plaats in in de geschiedenis van The village en daarom organiseren we elk jaar op 14 februari een activiteit. Vorig jaar was dat een heus diner, maar omdat Valentijn dit jaar op een zondag viel, hebben we gekozen voor een 'luxe ontbijt'.

                                             Stefaan Rombaut orchestreerde het Valentijn-ontbijt
Trekker van dit gebeuren was Stefaan Rombaut. Stefaan is een begenadigd bakker en dat is natuurlijk het ideale profiel om een Valentijn-ontbijt te organiseren.  De gasten die op onze uitnodiging waren ingegaan konden acclimatiseren met een vers geperst fruitsapje of een cavaatje en vervolgens -onder andere- kiezen uit diverse warme eierbereidingen, zalm en heilbot, heel verscheiden broodsoorten, gevarieerd beleg, allerlei toetjes zoals crèmekoeken, yoghurts of fruitsalade enz.

                                                        Ontbijten in een ontspannen sfeer
De zaal was kleurig ingericht en voor iedere bezoeker was er een gedichtje. Er heerste een ontspannen sfeer en de bezoekers namen al de tijd om met elkaar te keuvelen. Hier en daar hoorde je ook diepere overpeinzingen. Toch wel mooi, die Valentijn. Er zijn heel wat versies van in omloop. De onze is dat Valentijn eigenlijk een mysterie is. Die boodschap hebben we dan ook meegegeven aan onze weldoeners (zie vorige boodschap).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten