9/29/2013

't Is weer voorbij die mooie zomer...

't Is weer voorbij die mooie zomer... Een zomer vol van verrassingen.

Het doopsel van Barbara en Brunella bijvoorbeeld. Volgens wikepedia is Barbara een Griekse meisjesnaam die letterlijk "barbaars" betekent. Voor de Grieken betekende barbaars niet "woest" of "wild" maar "buitenlands", "niet-Grieks", "vreemd" en "onderontwikkeld". Brunella is dan weer een Italiaanse meisjesnaam en hij betekent "bruin".

Barbara en Jakob
Of het familiefeest met de familie van mijn meter zaliger. Mijn meter heb ik maar 1 of 2 keer gezien omdat ze in Congo woonde, waar ze ook begraven is. Nonkel is de negentig voorbij, maar hij is nog altijd een speelvogel.

Spelen blijft plezant
In Noord-Frankrijk gingen we op goed geluk op chambre d'hôte Retour aux Sources in  Bainghen af. Tot onze verassing bleek de gastvrouw een collega 'vierde pijler'. Ze zet zich al jaren in voor kinderen in Madagascar.

Op logement bij Franse collega 'vierde pijler'

Op terugweg uit Frankrijk brachten we een bezoekje aan De Hond in 't Kegelspel in Kortrijk, een café met op de koer een reeks volksspelen. Deze zaak en ook de belendende winkel Het Andere Geschenk worden uitgebaat door personen met een verstandelijke beperking.

Meer kiekjes op de pagina Familienieuws.

Jakob probeert de volksspelen uit van De Hond in 't Kegelspel  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten