4/07/2013

Oprichting van vzw The village

Op 28/2/2013 werd vzw The village opgericht door Willy Neels, Anny Paelinck en Leon Peeters uit Laarne-Kalken en Rachael Settimba uit Wetteren. Leon Peeters werd verkozen tot voorzitter. De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd in de Koffiestraat 17 bus 0002 9270 Kalken.

Artikel 3 van de statuten zegt: “De vereniging is actief in de internationale samenwerking en stelt zich tot doel kansengroepen in relatief arme landen te ondersteunen in hun emancipatie. Kansengroepen zijn groepen die minder dan gemiddeld vertegenwoordigd zijn op bepaalde maatschappelijke werkterreinen (onderwijs, arbeid, cultuur...).

De vereniging tracht het in lid 1 van dit artikel omschreven doel te bereiken door het opzetten van activiteiten in België (Noord-werking) en in het Zuiden. In het Noorden gaat het onder meer om sensibilisatie voor internationale samenwerking; in het Zuiden betreft het onder meer de creatie van diensten (faciliteiten voor gezondheid, onderwijs, tewerkstelling, sociale participatie, sociale organisatie,…) en het verstrekken van ad hoc vorming.”

Op 3/4/2013 verschenen de statuten en de oprichtingsakte in het Belgisch Staatsblad.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten