9/01/2014

Nog tot 14 september: Loopgraven in Afrika. 1914-1918.


Venetiaanse Gaanderijen in Oostende
Nog tot 14 september kan je in de Venetiaanse Gaanderijen in Oostende (vlak bij het Casino) gaan kijken naar de tentoonstelling Loopgraven in Afrika 1914-1918.



Je ziet er dat de Grote Oorlog zich niet enkel afspeelde aan de IJzer en de Somme maar ook diep in Afrika. België koos er voor geen koloniale troepen in Europa in te zetten maar ze te gebruiken om zijn koloniale belangen –de exploitatie van de Congolese bodemschatten- te vrijwaren. De koloniale troepen trokken ten strijde tegen de Duitsers in Rwanda, Burundi en Tanzania. Dit leverde ons land na de oorlog het gezag over Rwanda en Burundi op alsook belangrijke handelsprivileges in de Tanzaniaanse havens.



Deze vergeten oorlog die vooral Congolese levens kostte wordt door historicus Lucas Catherine op een bevattelijke wijze uit de doeken gedaan en getoond aan de hand van uniek fotomateriaal.

Dagelijks open van 14 tot 18 uur en op zondag van 10 tot 12 uur en van 14 tot 18 uur. Kusttram: halte Koninginnelaan. Toegangsprijs 4 Euro of 2 Euro met reductie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten