7/29/2014

Het lijken wel de Gentse feesten… Grote toeloop voor ijssalon de 3 koninginnen.

Ongewone drukte in de Bontinckstraat
“Het lijken wel de Gentse feesten” merkte één van de bezoekers van ons ijssalon op. En zowaar: zover je in de Bontinckstraat kon kijken stonden er auto’s geparkeerd. Eigenlijk waren de eerste bezoekers al de dag voordien gearriveerd: ze kwamen met de fiets en vroegen waar het ijssalon was…
De 120 plaatsen waren vlug bezet
Het 21 juli weer was bewolkt maar toch repte iedereen zich naar het ijssalon ten voordele van het PROUD-project. De 120 plaatsen waren in een mum van tijd bezet en daarmee hield de toeloop nog niet op. We moesten dus heel snel overschakelen van de ‘in rust’ stand naar ‘maximum capaciteit’.
Vrijwilligster Annie

Willy met korte mouwen
Gelukkig waren we met 21 vrijwilligers: Annie, Brenda, Ellen, Jolien, Kathrien, Kim, Leon, Lizie, M. Josée, Marjolein, Martin, Matthias, Mohammed, Naomi, Pieter, Sabine, Stefaan 1, Stefaan 2, Thomas, Tonia en Willy.
Opperste concentratie in de keuken
Ondanks de grote werkdruk bleef de sfeer opperbest. In de keuken konden er nog grapjes af in de trant van “een Fabiola, met advokaat… nee, dat is een Paola…” en onze eerste bezoeker Herman werd meteen tot 22ste vrijwilliger gebombardeerd.


Stille genieters in de tuin
Dank zij de koelbloedigheid van kokkin Kim –tot nog toe had ik dit alleen op televisie gezien- en de werkkracht van Stefaan en co. bleef de organisatie overeind. Ondertussen genoten de bezoekers van een rustige sfeer: van keuvelen aan een lange tafel tot de benen strekken in de tuin.
Dieren kijken
Een extra attractie vormden de verbaasde dieren van de Kinderhoeve. Helaas, tot nog toe is de Kinderhoeve privé. Er is nog geen ijssalon gevestigd en ook geen kinderboerderij… alleen voor ons jaarlijks ijssalon werden deze jasjes een namiddag lang aan getrokken.
Kleurenfestijn
De bezoekers gaven ruim 2000 Euro uit. Dank zij de sponsoring van koffie, fruitsap pannekoekendeeg, servetten, huur van tafels en stoelen en andere haalden we een netto-opbrengst van bijna 1500 Euro. Bovendien werd The village nog 40 ijslepels rijker dank zij Annie en stikte Loor in ijltempo de schorten voor onze kelners.
n
Een ongedwongen sfeer
Collega 4de pijler op bezoek
We bedanken de 250 bezoekers van Kalken, Laarne, Overmere,… tot Lokeren en andere omstreken voor hun gulle steun! Het team vrijwilligers danken we voor hun niet aflatende inzet en Willy en Kathrien voor het open stellen van de Kinderhoeve. Tenslotte danken we de gemeente Berlare voor de toelating om deze activiteit te organiseren en de voorzitster van de GROS van Berlare voor de aanmoediging.

Tot volgend jaar!
En nu al zeggen wij u graag… tot volgend jaar!

De vrijwilligers babbelen na

Geen opmerkingen:

Een reactie posten