10/14/2014

Kermis in Kalken

Dit jaar begint onze kermis al in de namiddag. Stefanie, Femke en Rens verkopen op de rommelmarkt Kalkense vlaai voor het goede doel. Ondertussen bouwen Willy en co de stand op voor de avondmarkt.

De nieuwe stand van The village met trouwe vrijwilligster Kathrien Raman

Dit jaar met enkele nieuwigheden. De meest opvallende: een bord met een heus schilderij van The village, aangebracht door Stefaan en zus (klik op de eerste foto voor een groter beeld; schuif door naar de laatste foto en je krijgt het kunstwerk helemaal in beeld). En ‘La casa de los olivos’ versiert de stand met enkele olijfbomen. We bevelen hun kwaliteitsproducten graag aan.

Bestuursleden Stefanie en Willy Neels serveren scampi diabolique
Op het kermismenu van vorig jaar stonden scampi’s met appeltjes en curry en scampi in de look. Dit jaar is er keuze tussen bieslookroomsaus en ‘diabolique’. Nieuw is de kermiscocktail op basis van vlierbloesem en witte wijn.

Prijs jong publiek; Jolien, hoogst zwanger (hoog, hoger, hoogst)
Prijs jong publiek: Marie met de jongste baby (jong, jonger, jongst)

Voor het informatieluik hebben we dit keer een mini-album aangemaakt met een overzicht van de werking van The village in het eerste jaar, in Vlaanderen en in Oeganda. We hebben hem zowaar doorlopen met onze schepen van ontwikkelingssamenwerking Gerda Van Hulle.

Kermissfeer tot in de late uurtjes
Het weer zit mee en de Kalkenaren hebben er zin in: we verkopen op enkele uren tijd een halve hectoliter bier. Het enige minpunt is dat het weer te laat wordt: Kathrien, Willy, Brenda en uw dienaar breken de tent af onder het goedkeurend oog van marktorganisator De Temmerman.

Ik zit dit allemaal op te schrijven in de vertrekhal van Brussel Nationaal waar Willy mij heeft afgezet. Voor me staat een kop koffie ‘Organic senza latte –lungo’ Fair trade Max Havelaar: Annie zal blij zijn!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten