2/09/2015

't Kindeke


De Kinderhoeve (foto Marleen Decoene)
Op 7 december richtte vzw The village zijn eigen kerstfeest in: ’t Kindeke. Het ging door op de Kinderhoeve in Overmere.

Er werden 3 tenten geplaatst, de kinderopvang werd omgetoverd tot kerstshop en de garage tot keuken.
Jong geleerd is oud gedaan: Jakob en Annie
Vrijwilligers Willy, Kathrien, Stefaan (Rombaut), Norbert, Annie en Jakob zorgden voor de opbouw en de inrichting. Stefaan (Rombaut) maakte ter plekke een huisje voor ’t Kindeke.
't Kindeke in het huisje van Stefaan
De kerstshop van Ellen en Lizie was een groot succes. Je kon ter plekke zien hoe Lucie en Marie-Christine bloemstukken aanmaakten en ook Marleen leverde een bijdrage aan dit geweldige onderdeel.
Ellen (boven) en Lizie (onder) in de kerstshop



Boven en onder: Lucie en Marie-Christine maken ter plekke bloemstukken

Er was houtwerk van Stefaan (Rombaut) -design kerstbomen en koolmeeskastjes- , Kathrien en Willy maakten Kerstmannetjes en vogelvoederbakjes.
Kerstbomen van Stefaan en kerstmannetjes van Kathrien


Lekkernijen zoals Griekse honing
De laatsten hielpen ook mee aan de lekkernijenwinkel met pralines en wafeltjes. Een fijn idee was ook de Griekse honing van Kristien.

Nativity Made in Uganda
Leon bracht zogenaamde ‘nativities’ mee uit Oeganda, zeg maar kerststalletjes met beeldjes Afrikaanse stijl.


Knutselen onder begeleiding van Annie
Annie organiseerde een knutselnamiddag waar de kinderen leuke kerstkaartjes konden maken.



Marjolein schenkt druppels
Marjolein schonk druppels en liet de bezoekers raden naar het gewicht van de boerenham geschonken door Dr. De Vreeze. De winnaar werd …
Een warm drankje komt van pas en de kinderen houden van cup cakes
In de keuken kon je terecht voor tomatensoep met balletjes van Marie-Josée -het eerste dat was uitverkocht-, Annie maakte wortelsoep verrijkt met kokosmelk en koriander, er waren oliebollen à la Thomas, een stevige portie krielaardappeltjes met spek en paddenstoelen werd bedacht door Willy. Je kon ook nog kiezen voor Bourgondische slakken, hot dogs –dat waren lekkere piccolo’s- en een chocolademousse als toetje.

Kathrien bediende de glühwein, chocolademelk en speculoos-thee. Wie zin had kon genieten van een koffie met een advocaatje, een truffeltje en een florentine –is dat geen verwenkoffie?

Marjolein bakte en versierde de cup cakes, zeer gesmaakt door de kindjes.

Fotografe Marleen op haar beurt geportretteerd
In de namiddag was er een fotoshoot met de kerstman –zoals iedereen weet een heilige man. Stefaan (Rombaut) stak hem een handje toe en Marleen maakte de opnamen. Daan was de eerste die zijn kop in de lijst stak.

Wie meer wilde vernemen over het PROUD-project kon bij Leon naar een diareportage komen kijken. Binnenkort krijgt u ook op deze blog meer beelden van het project in Oeganda.

Ondertussen pookte Stefaan (Rombaut) de vuren op. En waar was Martin? Hij was achter de schermen bezig glans te geven aan de glazen en de borden. Alles moest immers tip top zijn voor onze gasten, waaronder bekende gezichten uit Kalken, Laarne en Overmere en zelfs enkele BV’s, de acteurs Frans Maas en Karen.

De bezoekers spendeerden een kleine 2500 Euro waarvan een goed deel kan bijgeschreven worden op de rekening van het PROUD-project.

Vrijwilligers voor het goede doel



Naar gewoonte keuvelden de vrijwilligers nog een tijdje na bij een warme hap en een glaasje. Wie de foto met de sympathieke kerstman had gemist kreeg zowaar een tweede kans!

Extra fotosessie voor de vrijwilligers
Later in de kerstmaand bemanden vrijwilligers van The village nog een stand op de kerstmarkten van Kalken en Laarne en gingen we op uitnodiging van Danny Colman twee zaterdagen lekkers verkopen in de Kerkstraat in Lokeren. De laatste zaterdag raakten we er bijna helemaal ondergesneeuwd! De gulle winkeliers van de Kerkstraat kochten echter al onze zoetigheden op! De biscuit van Stefaan en de cup cakes van Marjolein oogden dan ook super smakelijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten