11/18/2015

Vrijwilligers in Oeganda; Music for Life in Vlaanderen

Sommige mensen vragen zich af of de vrijwilligers wel goed aangekomen zijn in Kabale. En dat terwijl ze al veel werk hebben verzet. Het is nu vijf uur in de ochtend in Vlaanderen en onze vrijwilligers in Oeganda zitten al aan het ontbijt. Ik heb een bestelling gekregen voor "10 kg nails 4 inch, 18 iron bars 1/2 inch, 20 liter preservative -wat zou dat zijn?- 6 bags of cement, 28 rings en 10kg binding wire". Allemaal voor vandaag!

Paul Jespers op weg om materiaal te gaan kopen
 Je vindt verslagen van de belevenissen van de vrijwilligers op deze blog en op facebook. Ga naar de pagina's 'Vrijwilligers in Oeganda' en 'Dagboek Oeganda'. Daar kan je verslagen lezen van resp. Annie Paelinck en Leon Peeters. De jonge garde opende een facebookgroep: Avontuur Oeganda 2015. En natuurlijk vinden de belevenissen ook hun weg langs allerlei meer en minder privé internetkanalen. Het is 'funny' om te zien hoe iemand in Vlaanderen ergens een foto heeft opgepikt  en  die dan weer doorstuurt naar iemand van de groep.

Schuilen voor de regen onder een geïmproviseerd tentje
We leven meer dan ooit in een wereld van communicatie. Op termijn willen we die ook mogelijk maken in het project. Daarom volgen onze medewerksters Patience en Hellen momenteel computercursussen. Dat doen ze in de Mpambara Cox Foundation.

Wij volgen natuurlijk ook wat er in Vlaanderen gebeurt. Brenda liet weten dat ze de wafeltjes heeft geproefd die Kathrien en Naomi Neels bakken en verkopen voor het PROUD-project. En wat blijkt? Ze zijn uitermate lekker!  Je kan ook online wafeltjes bestellen via volgende mail: willy.neels@gmail.com Het zijn harten wafeltjes en ze kosten 5 Euro voor 10 stuks. Dit is een actie in het kader van Music for Life.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten