11/27/2015

Vrijwilligers fotograferen Oeganda 2015

Samen sterk (laders 'hard core' Kabale)-foto Leon Peeters
Hallo vrijwilligers,

Jullie hebben het goede weer meegebracht en ook weer mee teruggenomen!? Het is al dagenlang aan het stortregenen. We kunnen nog niet schuilen onder het dak van de klassen want we krijgen maar geen dakplaten vast. Eerst zei de verkoper: we hebben alle kleuren; dan: we hebben alleen groen en blauw; dan: we hebben niet genoeg van groen; dan: we hebben bijbesteld en vanmorgen kreeg ik te horen dat de  vrachtwagen die de platen van Kampala naar Kabale brengt onderweg in panne staat. Afwachten wanneer hij komt en wat er dan op ligt!?

Hoe is België na 3 weken Oeganda? Rare luchthavens dat ze hebben in Europa, niet? En langs de weg staan alle elektriciteitspalen recht op een lijn! En in de winter hebben de bomen er geen bladeren. Zijn ze ziek geworden? In de supermarkt hebben ze niet één maar tientallen soorten yoghurt of kaas. Je moet echt uitzoeken. Iedereen heeft er een auto, zelfs de eenvoudigste handwerker. Ze staan allemaal netjes in vakjes geparkeerd op de parking van de SPAR-winkel. Er staan onnoemelijk veel verkeersborden langs de straten en ze stoppen aan de verkeerslichten. Ze hebben geen boda boda’s: dat kan je je bijna niet voorstellen.

Binnenkort komt Sinterklaas er de kinderen nog wat extra speelgoed brengen. Jakob en Abel hebben al een bestelling gedaan bij de Sint die vooral in Europa veel speelgoed afzet. De Sint heeft meteen een kopie doorgestuurd naar papa in Oeganda. En wat lees ik? Jakob (5 jaar) wil “een uurwerk voor aan mijn arm” en “een helikopter of vliegtuig met een besturingssysteem dat het kan vliegen”. Abel (3 jaar) wil graag “een speelgoedauto met een knop aan het stuur” en allebei willen ze een zaklamp –dat hebben ze blijkbaar samen afgesproken. En natuurlijk ook nog snoep.

Na verloop van tijd wordt je het allemaal weer gewoon. Kinderen die het licht uit doen om met een zaklamp te kunnen spelen! Oeganda ziet er anders uit. Daar willen we graag iets van tonen op onze volgende activiteit: de Kerstdagen ‘t Kindeke in de Kinderhoeve op 12 en 13 december. Daarom roep ik jullie op om allemaal een tiental foto’s van uw keuze door te sturen. Geef elke foto zo mogelijk een korte naam b.v. zwemmen in Lake Bunyonyi of klasje PROUD-project. Ik maak er dan een diareportage mee om op de Kerstdagen te projecteren: vrijwilligers fotograferen Oeganda 2015 (voorlopige titel). Deze activiteit is al aangekondigd op de kerstaffiche, dus ik hoop op een zo groot mogelijke respons!

Groeten uit Kabale,

Leon

Geen opmerkingen:

Een reactie posten