5/20/2013

Het PROUD-project is kandidaat lid van Leraars Zonder Grenzen

Het PROUD-project is kandidaat lid van Leraars Zonder Grenzen. Zoals uit de naam blijkt wil LzG de samenwerking tussen leraars uit verschillende continenten versterken. LzG groepeert een reeks kleinere educatieve projecten en is de laatste jaren als organisatie fel gegroeid.

Op vrijdag 17 mei kwamen Yvette Clinckspoor en Willy De Bisschop van LzG langs bij The village voor een screeningsgesprek. Willy Neels en Leon Peeters beantwoordden hun vragen en gaven aanvullende informatie bij het dossier dat The village eerder heeft ingediend.

Er werd o.a. gekeken naar hoe The village is ontstaan, welke weg we hebben afgelegd, wie de ‘counterparts’ zijn in (de onderwijswereld van) Oeganda, met welke scholen resp. voorzieningen voor personen met een handicap we willen samenwerken in Vlaanderen, of we open staan voor stagiaires en vrijwilligers b.v. kleuterleidsters. Er werd ook wat dieper ingegaan op welke onze motivatie is om lid te worden van Leraars Zonder Grenzen.

We hebben meteen ook al een aantal waardevolle tips gekregen. Zo zou de nabijheid van een (reguliere) lagere school een belangrijk criterium kunnen vormen bij het kiezen van de plaats van inplanting van het PROUD-centrum.

We hopen groen licht te krijgen om lid te worden. We vermoeden dat The village zich gauw thuis zal voelen bij LzG, die op 5 oktober haar 15-jarig bestaan gaat vieren.

Meer informatie over Leraars Zonder Grenzen vindt u op http://www.lzg.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten