5/29/2013

Toeristische trip naar Oeganda

Toevallig zag ik een affiche hangen van een reisbureau over Oeganda. Op de affiche staan foto's van de klassieke ingrediënten van een Oeganda trip.
Oeganda is minder toeristisch dan Kenia, Tanzania en Zuid-Afrika maar is misschien net daarom een interessante bestemming. Het land noemt zichzelf de parel van Afrika. Het telt een hele reeks nationale parken en zijn natuur zal zeer geapprecieerd worden door eco-toeristen. Tot de topbestemmingen in Oeganda behoren het Queen Elizabeth National Park –met als bijzondere attractie leeuwen die in de bomen klimmen-, Bwindi Impenetrable Forest –berggorilla’s-, Rwenzori Mountain Ranges –ook de maanbergen genoemd- in het Westen, Victoria Lake in het Centrum en de Murchison Falls –aan de oevers van de Nijl- in het Noorden. Kampala is de hoofdstad –breng een bezoekje aan de markt- en dichtbij ligt het rafting-paradijs Jinja.

Dicht bij Kabale, waar The village zich gaat vestigen, vinden we ook een toeristische attractie: lake Bunyonyi. Lake Bunyonyi betekent 'plaats van de kleine vogels'. Dit prachtige kratermeer ligt verscholen tussen vele vulkaanpieken. Het heeft iets mystieks.

Meer info over de klassieke bestemmingen op : http://www.visituganda.com/ 
Een goede overzichtsfilm van een klein half uur is: Uganda the pearl of Africa 2013

Het reisprogramma van B-Active travel doet de voornaamste klassieke bestemmingen aan en kost afhankelijk van het arrangement tussen 3000 en 5500 Euro voor 14 dagen.

Oeganda bekeken door de ogen van Vlaanderen vakantieland:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten