8/10/2013

De zondagse Zuid-markt


Brenda met één voet in Afrika
Elke zondagvoormiddag is er aan het Zuid-station in Brussel een grote markt. Je vindt er massa’s groenten en fruit, planten en bloemen, kleding enz. aan heel billijke prijzen. De meeste verkopers zijn Noord-Afrikanen. Je kan er terecht voor een lekkere lamsbout, maar ook voor specialiteiten als ingewanden… Je vindt er verse muntthee, alle soorten van olijven en specerijen van over de hele wereld. Als de markt naar haar einde loopt dalen de prijzen en stijgen de hoeveelheden: kisten aardbeien, druiven, enz. het moet allemaal van de hand.

Je ziet maar weinig zwarte verkopers op de Zuid-markt
Je ziet maar weinig zwarte Afrikaanse verkopers op de markt. Maar we vonden toch twee leuke heerschappen met een “plat mixte: un peu de tout”.

Het leuke aan de markt zijn de mediterrane producten, de gezellige drukte, het geroezemoes van zoveel nationaliteiten door elkaar… Als je je boodschappen bij elkaar hebt kan je nog gaan eten bij de Griek in de buurt, waar je je schotel zelf kan samenstellen in de keuken. Vroeger waren er een zestal van dergelijke restaurants in hetzelfde straatje, nu rest er nog maar één. Maar het is er nog altijd even lekker, ongedwongen, gezellig en goedkoop.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten