8/22/2013

Video's over kinderen met een meervoudige beperking in Oeganda

Deze 2 video’s van het Liliane fonds geven een goed beeld van de problematiek van kinderen met een meervoudige beperking –fysiek en mentaal- in Oeganda.

klik op deze link
Kakooza wordt verzorgd door zijn grootmoeder

Kakooza is een Oegandese jongen van twaalf die wordt verzorgd door zijn grootmoeder. Hij heeft helaas jarenlang fysiotherapie gemist. Zij krijgen bezoek van een Nederlandse moeder die een zoon van tien met een meervoudige handicap heeft.

klik op deze link

Kato is een Oegandese jongen van zeven die toen hij enkele maanden oud was ten gevolge van malaria een hersenbeschadiging opliep. Hij heeft niet leren lopen. Nu hij in contact wordt gebracht met een professionele fysiotherapeut kan hij alsnog leren stappen.

Het Liliane fonds is een Nederlandse organisatie die rechtstreekse, kleinschalige en persoonsgerichte hulp geeft aan kinderen en jongeren met een handicap in ontwikkelingslanden. Naast revalidatie is de hulp erop gericht kinderen zich te laten ontplooien zodat ze actief deelnemer aan het gezin en de maatschappij kunnen worden.

The village richt zich ook naar kinderen die uitsluitend een verstandelijke beperking (en geen fysieke beperking) hebben. Die kinderen worden minder vaak in beeld gebracht.

In vroegere projecten heb ik goed kunnen samenwerken met het Liliane fonds en we hopen dat dit met het PROUD-project opnieuw het geval zal zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten