7/26/2014

Het PROUD-project krijgt steun van de Gemeente Laarne en de Provincie Oost-Vlaanderen

Recentelijk ontving het PROUD-project steun van de Provincie Oost-Vlaanderen en de gemeente Laarne.
De gemeente Laarne gaf op voorstel van de GROS voor 2013 een subsidie van 700 Euro aan het PROUD-project van The village. Eigenaardig genoeg hebben we hierover geen enkele communicatie ontvangen, noch van de GROS, noch van de gemeente. Niettemin zijn we de gemeente, de GROS en zeker ook de belastingbetaler van Laarne erkentelijk. Erkentelijk betekent dankbaar en blij omdat iemand iets goeds voor je gedaan heeft.

In het verslag van de GROS van 18 februari ll. vinden we een lijst van wie er nog een toelage heeft gekregen: Fonds Martin de Kegel; Niño Feliz; Centre pour la promotion de la santé; Vredeseilanden en Congodorpen. Ze krijgen elk 700 Euro, behalve het Fonds Martin de Kegel (500). Opmerkelijk is dat het gaat om steun aan organisaties –niet aan projecten. Ook opmerkelijk is dat –voor zover ik het kan nagaan- Fonds Martin de Kegel de enige organisatie is die gevestigd is in onze gemeente.

Tenslotte gaat er nog twee keer 1250 Euro noodhulp naar Syrië resp. via Artsen Zonder Grenzen en UNICEF. 38,5 % of ruim een derde van het budget van 6500 Euro gaat dus naar noodhulp.


De Provincie Oost-Vlaanderen kent aan het PROUD-project een subsidie toe van 4800 Euro (werkjaar 2014). In totaal worden 60 kleine Zuid-projecten met draagvlak in Oost-Vlaanderen betoelaagd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten