6/11/2013

The village na 1 jaar werking

Met de aanvaarding van het PROUD-project in de schoot van Leraars zonder Grenzen komt een einde aan de eerste fase in de uitbouw van The village en het PROUD-project. We startten ruim een jaar geleden met het leggen van contacten in Oeganda. We namen ruim de tijd om te komen tot een gedegen projectformulering inclusief projectbudget. Vervolgens werden medestanders gezocht en kozen we voor een wettelijke structuur (vzw). We sleutelden aan een blog die de basis zal vormen voor de communicatie over het project. Tenslotte meldden we ons aan als vierde pijler bij het vierde pijler-steunpunt en kreeg het project een plaats in de schoot van Leraars zonder Grenzen.
Het PROUD-project is aangesloten bij Leraars zonder Grenzen

Lees de samenvatting van het PROUD-project op de website van Leraars zonder Grenzen: www.lzg.be onder Wat doet LzG? Projecten. Lopende projecten. PROUD-project (Oeganda)

In de fase die nu van start gaat komt aan Belgische zijde het accent te liggen op de bekendmaking van het project en op de leden- en fondsenwerving. Aan Oegandese kant gaan we werk maken van de juridische structuur en voorbereidende stappen zetten voor de bouw van 2 kleuterklassen met bijhorend sanitair en 1 speelruimte. Daarvoor gaan we begin oktober voor enkele maanden naar Oeganda.

We gaan ook de komende maanden heel erg ons best doen voor het PROUD-project en we hopen dat vele mensen het project in hun hart zullen sluiten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten