7/03/2013

Kalkenaars proeven van The village op de Sint Pietersfeesten


André blijft er graag nuchter bij. Hij houdt het bij een world shake van de wereldwinkel.
Ter gelegenheid van de 25ste editie van de Sint Pietersfeesten heeft organisator André Van De Sompel een feestelijke avondmarkt gepland. De ideale gelegenheid voor The village om zich bekend te maken bij de inwoners van Kalken en omgeving.

Het vlierbloesemaperitief van mama Kathrien maakt de tongen los.
Onze stand wordt gepromoot door bekende gezichten als Willy Neels, Annie Paelinck en Marleen De Coene en dat trekt volk aan. Bovendien zorgt het vlierbloesemaperitief van mama Kathrien Raman meteen voor de goede stemming.

Marleen De Coene en Brenda Mwesigwa nemen de folder door met een bezoeker van onze stand.
De stand van The village is een mix van informatieverstrekking en activiteiten. We hebben affiches, een folder en een quiz. Voor onze schepen van ontwikkelingssamenwerking, Gerda Van Hulle, is het beantwoorden van de vragen een koud kunstje. Winnaar van een gratis barbecue voor 2 personen bij Gezinsbond Kalken is de heer Martin Valcke uit Heusden.

Naomi Neels trekt de winnaar van de quiz samen met Annie Paelinck
Marjolein Neels rijdt rondjes met de bakfiets voor het goede doel. Deze actie wordt gepatroneerd door KVG Laarne-Kalken. Voorzitster Ann De Wilde plant de vlag van KVG met het motto “Open kijk op handicap” op onze stand.

Ann De Wilde van KVG Laarne-Kalken en Kathrien Raman bewonderen de bakfiets van Marjolein Neels
Kalkenaars die willen sparen voor het PROUD-project kunnen een spaarpot meenemen. 1 baksteen voor de kleuterklassen die we in Kabale (Oeganda) willen bouwen kost 300 Oegandese shilling, wat overeenkomt met 11 Eurocent.

Op de stand is het prototype te zien van de spaarpotjes die de medewerkers van Dagcentrum De Sperwer in Lokeren binnenkort zullen maken voor The village. Het ontwerp is van de hand van Sophie Taillieu uit Kalken.

Het spaarpotje ontworpen door Sophie Taillieu heeft het uitzicht van een huis in een Oegandees dorp.
De opbrengst van de stand is een succes. En Naomi organiseert nog een na-verkoop van de wafeltjes ‘een hart voor Oeganda’. De totale opbrengst van de feestavondmarkt is 419,54 Euro of 3814 bakstenen voor de kleuterklassen die The village zal bouwen in Kabale Oeganda.

Zoete hartjes voor Oeganda aan de man gebracht door Naomi.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten