6/26/2013

B-Active organiseert luxe-reizen naar Oeganda


We luisteren naar Benny van B-Active die Oeganda tot één van zijn uitverkoren bestemmingen heeft gemaakt. “Oeganda = de Nijl, de gorilla’s, de chimpansees en de bevolking” vat Benny samen. Hij toont dia’s van het land en vooral van de hotels waarin de reizigers verblijven. Een fantastisch land! herhaalt hij steeds weer. “Het zonnetje schijnt op je bolletje, je zit aan de evenaar.” “De inwoners van Oeganda die lachen bijna altijd. Ze willen werken; ze willen vooruit. Dat is al positief...”

Zeer opvallend is dat we geen enkel beeld krijgen van die inwoners. Het gaat om de toeristische hoogtepunten en om terrasjes, tafeltjes met Zuid-Afrikaanse wijnen die in de ondergaande zon baden. Op het programma van de veertiendaagse trip van B-Active staan: Kampala (gebouwen van het Buganda koninkrijk), Murchison Falls (watervallen), Fort Portal (transit) en Kibale National Forest (chimpansees), Queen Elizabeth National Park (nijlpaarden enz.), Bwindi Impenetrable Forest (gorilla’s), Lake Bunyonyi (vogels), Mburo National Park (zebra’s enz.), Kampala (met nog een uitstap naar Jinja).

De reis begint en eindigt in Cassia Lodge, het hotel van Johan Vanhecke en Els De Temmerman, notaire Vlamingen in Kampala. Voor de heen- en terugvlucht zweert Benny bij Brussels Airlines. Dat biedt het nodige comfort. De vlucht is inbegrepen in de prijs van de tour, net als de transfers, vol pension in de hotels, de entreegelden voor de nationale parken en de trackings, en het vervoer. Je moet alleen voor een visum zorgen en je dranken betalen. Afhankelijk van je hotelkeuze en het type vervoer kost de reis tussen €3.750 en €5.520. Je moet dan wel met 2 personen zijn; voor singles is er een toeslag.

Uit het publiek komt de vraag of er mogelijkheid is tot contact met de lokale bevolking? En of de game drives gebeuren met een open wagen?

Tot slot: Kabale komt ook aan bod in de tour met een diner en overnachting in Arcadia Lodge of in Birdnest hotel. Dit laatste wordt op de folder omschreven als “superior eigendom van een Belg”. Facultatief is een boottochtje op “het fantastisch Bunyonyi Meer”. Wij passeerden in Birdnest hotel op 17 februari 2010 maar toen was het nog niet afgewerkt. Nu wel. Op de foto van toen, Brenda, zwanger van Jakob –het verrechtvaardigt de pose een beetje- en Herman.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten