6/21/2013

Nieuwe GROS Laarne gaat van start

Op 17/6 of 8 maanden na de verkiezingen heeft de installatie van de nieuwe Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking plaats. Behalve schepen Gerda Van Hulle en ambtenaar Pieter-Jan Teirlinck, die optreedt als secretaris, zijn er 7 aanwezigen, van wie er 2 zetelen voor verenigingen ( 2 andere kandidaten die wensen te zetelen in naam van een vereniging zijn verontschuldigd), 3 als ‘deskundigen inzake ontwikkelingssamenwerking’ en 2 als waarnemers uit politieke partijen. De eerste 2 categorieën hebben stemrecht binnen de GROS en verkiezen Leen Christiaens met 4 stemmen tegen 1 als nieuwe voorzitster. Hilde Saeys blijft aan als penningmeester.

Het valt op dat de GROS een smal draagvlak heeft in het middenveld. De verenigingen die interesse betonen in ontwikkelingssamenwerking zijn de Gezinsbond, het Rode Kruis, Curieus en The village. Ook de KVG zal in de toekomst een vertegenwoordiger sturen.

Komen aan bod op de eerste vergadering: de statuten; verkiezing van een voorzitter en penningmeester; de intenties van de nieuwe voorzitter; de financiële stand van zaken; vergaderdata; agenda volgende vergadering; varia.

Voor The village is nog van belang dat de gemeente voornemens is in te tekenen op het Vlaams Impulsbeleid, althans wat acties in verband met het versterken van het draagvlak voor ontwikkelingssamenwerking betreft. The village heeft zelf enkele acties m.b.t. draagvlakversterking aan de schepen voor ontwikkelingssamenwerking voorgesteld –‘Laarnenaars en Kalkenaren over Afrika’ en ‘Fototentoonstelling Tubakunde’ (over de zorg voor kinderen met een verstandelijke beperking in Rwanda).

Een nieuwtje is de bekendmaking van de subsidieverdeling 2012. Wil je er meer over weten, kijk dan op onze pagina gemeentelijke ontwikkelingssamenwerking.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten