6/14/2013

Koppelverkoop bij 11.11.11.


Op 27 mei nam The village als lid van de GROS Laarne deel aan een regionale uitwisseling 'Lokale ontwikkelingssamenwerking tot in 2019!' in het Toreken in Gent. Het thema was de integratie van ontwikkelingssamenwerking in de nieuwe meerjarenplanning van de gemeenten. Uitgenodigd waren GROS-leden van Oost-Vlaamse gemeenten. De begeleiding was in handen van Ann Martens, ondersteuner lokaal Noord-Zuidbeleid Oost-Vlaanderen.

Een 18-tal deelnemers van een 10-tal gemeenten kwamen opdagen voor de uitwisseling (let wel, er waren nog 2 andere uitwisselings-momenten en -plaatsen voorzien, Aalst en Aalter) . Op het programma stonden (1) een kennismaking met andere GROSSEN, (2) een doorlichting van de werking van de GROSSEN en (3) de stand van zaken m.b.t. de integratie van ontwikkelingssamenwerking in de beheers- en beleidscyclus (BBC) en meerjarenplanning (MJP) van de gemeente.

Het programma raakte echter niet afgewerkt, want (een deel) van de deelnemers werden verwacht op het 11.11.11-campagnemoment ‘Start to Cook’ dat op dezelfde locatie was gepland. Hoe beide activiteiten vermengd geraakten leest u op onze pagina ‘internationale samenwerking’.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten