12/24/2013

Laarne haalt het van Kalken. Revanche in 2014?

De stand van The village is klaar. De markt mag beginnen.
Een weekje na de kerstmarkt in Kalken is The village opnieuw op post, dit keer aan de kerk in Laarne. We willen ons graag profileren als dé lokale vereniging voor ontwikkelingssamenwerking en gaan stap voor stap op zoek naar steun bij de inwoners van Laarne en Kalken.

We hebben nog actiever dan voorheen folders uitgedeeld en kregen de kans om aan heel wat mensen over de plannen van The village te vertellen. Op de achtergrond projecteerden we beelden over het leven in een doorsnee Oost-Afrikaans dorp en we hebben een aantal producten uit Oeganda te koop aangeboden.

Hadden de Laarnenaars al goed gegeten voor ze naar de kerstmarkt kwamen? De warme wafels die in Kalken zoveel succes hadden, vonden nu nauwelijks liefhebbers. De vraag naar glühwein daarentegen was spectaculair!


De dames van Femma
Als lievelingen uit het publiek hebben we ditmaal de Femma dames gekozen. Ik dacht eerst dat we bezoek hadden van de pas gratie verleende dames van Pussy Riot… maar het bleek om een lokale groep te gaan. Ze sparen voor een project in Sri Lanka. Proficiat dames!

Op de kerstmarkt in Laarne kwamen ook een aantal mensen de rosse muntjes die ze voor The village gespaard hadden overhandigen. Deze actie blijft, onder het goedkeurend oog van Minister Geens, nog voor onbepaalde tijd verder lopen.

U kan een spaarpotje, gemaakt door de medewerkers van de Sperwer in Lokeren, aanvragen op nummer 0489 245 590 of bij één van de leden van de Raad van Bestuur van The village: Willy Neels, Annie Paelinck, Stefaan Rogiers, Rachael Settimba en Leon Peeters.

Alle Menschen werden Brüder....
De opbrengst van onze eerste deelname aan de kerstmarkt was zeer bevredigend. Laarne haalde het dit jaar met een coëfficiënt van 1,404 van Kalken. Maar HO Kalken hield de avond van de kerstmarkt zijn jaarlijks jeugdfestijn. Revanche voor de Kalkenaars in 2014?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten