12/11/2013

‘Onze straat’ Kekubo Road. Deel 1.


Kabale town ligt in een dal
Het stadje Kabale ligt in een kom die bijna volledig is volgebouwd. Dank zij doorgedreven prospectiewerk van Reverend Eric Tukwasiibwe hebben we toch nog een bouwgrond gevonden. Die ligt aan Kekubo Road. Kekubo Road is een zijstraat van Kisoro Road, de hoofdweg die door Kabale loopt.. Van het centrum van Kabale naar het bouwperceel is het zo’n 2 à 3 km over Kekubo Road. Kort na de afslag naar Home Care School ligt links het pad dat naar het bouwperceel leidt.

We gaan met u op stap langs Kekubo Road en tonen u iets van het leven langs ‘onze straat’.
Het begin van Kekubo Road
Het eerste deel van Kekubo Road is druk. Er liggen handelszaken die nog bij het stadscentrum horen. Een voorbeeld is de Veterinary Drug Shop. Jakob noemt de dieren die op het reclamebord staan voor ons op. Maar welk dier is verdwenen achter zijn rug?

Een geit, een koe, een ... en een kip
Aan het eind van het eerste deel van Kekubo Road wordt door een firma uit Kampala een groot appartementsgebouw gebouwd (op foto 2 achteraan in het midden). Het blijkt in opdracht van de Oegandese staat. De appartementen zijn bestemd voor de leerkrachten van Kabale Secondary School die er kunnen wonen met hun gezin. Ik krijg een rondleiding van de ingenieur en de veiligheidsverantwoordelijke. Er worden lokaal geproduceerde bakstenen gebruikt maar errond worden fantasiestenen geplaatst die aangevoerd worden uit Entebbe… zeven uur rijden hiervandaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten