12/11/2013

‘Onze straat’ Kekubo Road. Deel 3.


Jakob mag meedoen in een klas van Child Africa
Vanaf Child Africa Junior School wordt de straat weer enkele graden volkser. Hier wordt pap maar ook waragi geschonken in kleine lokale cafeetjes. Waragi is sterke drank die lokaal geproduceerd wordt. Heel wat mensen zijn er aan verslaafd. En dit ondanks het feit dat de ongecontroleerde waragi al heel wat mensen het leven heeft gekost. De aanvoerders lijken op criminele bendes en ze maken me meteen duidelijk dat ze niet op de foto willen. Sarah, die het laatste cafeetje voor je bij ons aankomt uitbaat, wil wel graag poseren.
Sarah in haar cafeetje
In strook 3 liggen ook twee bars waar je varken kan eten. Het vers geslachte varken hangt aan een haak. De uitbater snijdt er op het eerste zicht lukraak stukken af en er worden brochettes van gemaakt. Gegarnierd met aardappelen in de schil en de onvermijdelijke kool wordt de schotel opgediend. Het oogt allemaal een beetje 'local', maar met een pint erbij kan deze maaltijd best meevallen.
Porc
Wat verder vind je erg arme mensen die kleine portietjes houtskool, aardappelen, bananen en dergelijke (ver)kopen. Het heeft iets schizofreens: zijn dit volwassenen die hier uren achter enkele torentjes van vier vijf tomaatjes zitten? Kunnen ze van de verkoop hiervan leven?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten