12/16/2013

Warme sfeer op de kerstmarkt van Kalken

Je kon op de koppen lopen op de kerstmarkt van Kalken. Het weer zat mee en wie dit jaar geen standje had werd vervangen door een nieuwe vereniging. Eén van die nieuwkomers was The village.

The village stelt aan de Kalkenaren een concreet project van solidariteit voor. We willen in Oeganda een dagcentrum bouwen voor kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking (PROUD-project). De kerstmarkt is een ideale gelegenheid om daar bij een warme wafel en een glühwein over te babbelen.

Een projectiescherm van eigen makelij
Informatie is steeds een onderdeel van een stand van The village. Op de kerstmarkt projecteerden we beelden over het dagelijks leven in een Afrikaans dorp. En we deelden folders en krantjes uit over het PROUD-project.
Informatie, geschenken, drank en versnaperingen


De kerstmarktgangers konden cadeautjes kopen uit Oeganda of zaken die door vrijwilligers werden gemaakt: handtassen, keukenschorten, glasjuwelen, unieke kerstkaarten, liefdespapier, thee uit Oeganda, enz.

Een apart aanbod zijn de cadeaubonnen van verzorgings- en verwencentrum Kurkuma, Vaartstraat 54A Kalken. U kan bij The village een bon voor een ontspannende rugmassage (€15) of een relaxerende lichaammassage (€45) kopen. Wat u betaalt gaat volledig naar he t project in Oeganda. 
Brenda Mwesigwa als moderne 'kerstman'

Tenslotte boden we warme dranken –chocomelk, koffie, thee, glühwein met amaretto-, appeltaart Willy en ter plekke gebakken wafels aan. Wie liever iets mee naar huis nam had de keuze uit wafeltjes ‘een hart voor Oeganda’, sneeuwmannen of pralines met mascarpone.

De hevigste supporters van The village namen een spaarpotje mee waarin ze in de komende weken en maanden hun kleine muntjes kwijt kunnen. De spaarpotjes zijn gemaakt door het houtatelier van De Sperwer in Lokeren. Een mooi voorbeeld van solidariteit tussen personen met een beperking uit Noord en Zuid.
Onbetaalbare vrijwilligers. Vlnr. Willy, Kathrien en Lizie.
We danken van harte alle vrijwilligers die een bijdrage hebben geleverd –in het bijzonder Kathrien, Lizie, Willy, Loor, Marjolijn en Fernanda- en alle Kalkenaren die The village steunen. En natuurlijk bedanken we ook graag de gemeentewerkers. Vrijdag aanstaande 20 december doen we onze stand nog eens over op de kerstmarkt van Laarne vanaf 18u30.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten